EDUCATIE > Voortgezet onderwijs > Nu & straks
Project: (Be)zoek Historisch Oss
Voor wie: 1e en 2e klas; Wanneer: doorlopend

Dit project is bedoeld voor de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs, maar het project kan aangepast worden voor andere klassen en niveaus, indien op tijd aangevraagd.

Educatie VO Sprong-2 (jpg)


De leerlingen in groepjes een wandeling door het centrum. Zij komen langs plekken waar historische verhalen aan verbonden zijn. Per groepje krijgen zij een fotoboekje mee en een route langs diverse locaties in het centrum van Oss.
In het boekje is per plek een oude foto uit de collectie van het archief te zien en er wordt kort wat historische informatie gegeven. Aan de hand daarvan moeten ze een vraag beantwoorden of een opdracht maken. Bijvoorbeeld: wat is het oudste gebouw aan De Heuvel, hoe hoog is de kerk, wat betekenen die beelden bij de kerk? Maar het antwoord schrijven ze niet op, ze maken er een foto van! Op die foto moet het antwoord op de vraag te zien zijn. Ze beelden iets uit, leggen een jaartal met kledingstukken op de grond, fotograferen een gebouw, een informatiebordje of een gevelsteen, zetten het antwoord op hun mobieltje... verzin het maar, hoe creatiever hoe beter!

Dit project kan in overleg gestart worden in het Stadsarchief, waar dan ook een paar opdrachten gemaakt worden. Het aantal opdrachten kan aangepast worden per klas of niveau.


Terug
Naar boven