STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Verhuizing (jpg)

VERHUIZING

Het Stadsarchief Oss gaat zeer binnenkort verhuizen. Onze dienstverlening is momenteel geminimaliseerd: de publiekscomputers en een deel van het meubilair in de studiezaal zijn al verplaatst naar ons toekomstige verblijf. Van 8 t/m 25 maart sluiten we onze deuren aan de Raadhuislaan volledig om ook de archiefcollecties te verhuizen en alles opnieuw in te richten op onze nieuwe locatie: de voormalige Nicolaasschool aan Koornstraat 14-16 in Oss. Vanaf dinsdag 26 maart is de publieksruimte van het Stadsarchief daar dan weer geopend.

Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig activiteiten en educatieve projecten. 


Collectiewebsite

Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een deel van onze beeldcollectie gedigitaliseerd. Dit is te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: collecties.stadsarchiefoss.nl Of klik hierHierop staan meer dan 60.000 afbeeldingen van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie. 
De oudere kranten, tot 1958, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten (van 1958 tot en met 2014) staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte. Onze krantencollectie is helaas niet volledig. Er missen maanden en soms jaargangen. Kijk bij Collectie bij het kopje Kranten en Tijdschriften voor een overzicht.  


Naar boven