STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. Onze openingstijden zijn: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.
U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig lezingen, activiteiten en educatieve projecten. 


Collectiewebsite

Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een deel van onze beeldcollectie gedigitaliseerd. Dit is te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: collecties.stadsarchiefoss.nl Of klik hierHierop staan meer dan 60.000 afbeeldingen van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie. 
De oudere kranten, tot 1958, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten (van 1958 tot en met 2014) staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte. Onze krantencollectie is helaas niet volledig. Er missen maanden en soms jaargangen. Kijk bij Collectie bij het kopje Kranten en Tijdschriften voor een overzicht.  

Pers02. Geffen DSN1299_43166 (jpg)

Tentoonstelling & activiteiten

Op 20 december is het nieuwe fotoboek Daan Scholte 3 gepresenteerd. Dit boek is te koop voor 25 euro en laat niet alleen de stad Oss, maar vooral ook de kernen zien in de decennia na de Tweede Wereldoorlog aan de hand van foto's van persfotograaf Daan Scholte. In onze tentoonstellingshoek is tot half april een bijbehorende tentoonstelling te zien. 

Ook is er een nieuw boekje te koop in onze serie 'verhalen uit het Stadsarchief'. Nummer 12 is geschreven door stadsgids Fred Tijs en heeft de titel: Gouden tomaat. 50 jaar Socialistische Partij. Het is voor 5 euro aan onze balie te koop.


Naar boven