STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

We zijn weer geopend! Op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Als u langer wilt blijven, bijvoorbeeld om onderzoek te doen, moet u zich aan onze balie registreren. Dit heeft te maken met het maximale aantal bezoekers dat in het gebouw mag zijn. 

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig (online) lezingen, activiteiten en educatieve projecten.


Collectiewebsite

Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een deel van onze beeldcollectie gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: collecties.stadsarchiefoss.nl Of klik hierHierop staan meer dan 60.000 afbeeldingen van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie. Recent is de gehele negatievencollectie van persfotograaf Daan Scholte toegevoegd. 
De oudere kranten, tot 1958, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten (tot en met 2014) staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.

Act_PaulvanderWerff_PWNC0279_11 (jpg)

Tentoonstelling & activiteiten

In onze tentoonstellingshoek is tot half september de kleinschalige expositie 'Oss in full colour' te zien. Met 24 grote kleurenfoto's van Paul van der Werff. Kijk hier voor meer informatie.

Op woensdagavond 16 juni organiseren Biblitoheek Oss en het Stadsarchief een avond in de Groene Engel, over 100 jaar Bibliotheek Oss. Er wordt aandacht besteed aan heden, verleden en toekomst van de jarige bieb. De avond start om 20.00 uur en is in verband met de coronamaatregelen alleen te volgen via het You Tube kanaal van de Bibliotheek Oss. Kijk hier voor meer informatie.

Op 18, 19 en 20 juni vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Op de website van Tref het in Oss staan alle activiteiten. 


Naar boven