EDUCATIE > Primair onderwijs > Toen
Project: Stadstocht 2010
Voor wie: groep 6

Tussen april en juli 2010 gingen maar liefst 1586 kinderen van de groepen 6 van 32 basisscholen uit Oss en de regio op stap door het centrum. Tijdens de wandeling kregen de kinderen veel verschillende gebouwen te zien, want dat was dit jaar het thema: gebouwen.

Educatie PO stadstocht (jpg)


De kinderen kregen allemaal een heuse architectenkoffer mee. In de koffer bevond zich de routebeschrijving en plattegrond waarmee de speelse wandeling door de stad te volgen was. In de koffer zaten ook een boekje met vragen en een envelop met een foto-opdracht.

Bij de introductie door de archiefdocent op de oude zolder van het Stadsarchief, maakten de kinderen kennis met iemand die wat vreemd sprak. Die persoon kwam dan ook uit Amerika en was op zoek naar plekjes waar zijn vader en moeder vroeger hadden gewoond en gespeeld. En hij vond het vreselijk dat er zo veel oude gebouwen zijn verdwenen!
En tijdens de wandeling ontmoetten de kinderen een architect die wel hele woeste plannen had voor de herinrichting van het centrum! Maar of de kinderen het daar nu allemaal mee eens waren?

Voor groep 6 van de scholen in Oss en de regio, die deelnemen aan het OKVO, is deze stadstocht een vast onderdeel van het kunst- en cultuurmenu.


Terug
Naar boven