EDUCATIE > Primair onderwijs > Nu & straks
Middeleeuwse wandeling door Oss
voor groep 5 en 6

Historie punaise (jpg)


Het centrum van Oss komt nogal modern over. Maar toch zijn er nog sporen van het middeleeuwse verleden te vinden. Met dit boekje loop je op eigen gelegenheid met je klas een wandeling langs de middeleeuwse stadsgrens van Oss. Je komt te weten wanneer Oss een stad werd, waar de stadswal en de stadspoorten lagen en wat er in die tijd in het centrum gebeurde.

Het is een boekje met wandelroute voor groep 5 en 6. De wandeling gaat door het centrum van Oss en duurt van ongeveer 1,5 uur. Je loopt via onder andere het Walplein, de Grote Kerk, het Burchtplein en de Oostwal.

Deze wandeling is in te zetten bij diverse projecten, ook binnen IPC en Blink (thema Stadsmakers) of bijvoorbeeld een themaweek. Het is gemaakt door het Stadsarchief op initiatief van Daltonschool De Evenaar.

Het boekje met de wandeling is gratis digitaal beschikbaar. Het kan op die manier digitaal gebruikt worden en op school geprint worden. Als er behoefte is aan geprint materiaal, rekenen we hiervoor 1 euro per boekje met een minimum van 10 boekjes (ex BTW). Reken hiervoor op 2 weken productietijd. Dit materiaal moet na afspraak opgehaald worden in het Stadsarchief.

 


Terug
Naar boven