EDUCATIE > Primair onderwijs > Nu & straks
Project: Stadstocht
23-05-2022 / 23-06-2019
Voor: groep 5 (onderdeel van OKVO-basismenu)

Educatie_stadstocht2013_weven (jpg) 

Iedereen komt, bewust of onbewust, elke dag in aanraking met cultureel erfgoed. Je fietst langs oude gebouwen, de straatnamen vertellen wat er vroeger heeft gestaan, opa of oma vertelt een verhaal over vroeger, in de weilanden zie je resten van een kasteelgracht of een oude dijk... Als je goed oplet, is het verleden overal om je heen. Daarom gaat groep 6 niet alleen naar het Stadsarchief, maar ook naar buiten met dit project!


De leerlingen van groep 5 worden in het voorjaar van 2022 tijdens een speelse en spannende stadstocht meegenomen naar het verleden. Ze gaan hierbij in het archief en in het centrum vragen en creatieve opdrachten maken en komen allerlei interessante personen tegen van wie ze meer informatie krijgen.
De stadstocht heeft elk jaar een nieuw thema. In 2022 is dit: herbestemming van oude gebouwen. 

Educatie_stadstocht2013_ontwerpen (jpg)

OKVO kunst- en cultuurmenu
De stadstocht is een onderdeel van het kunst- en cultuurmenu van OKVO; Osse Kunstinstellingen voor het onderwijs. Dit succesvolle concept bestaat al ruim 35 jaar. Kijk op de website van OKVO voor meer informatie. Hier is ook het rooster en het lesmateriaal voor de de deelnemende scholen te vinden.
Kijk hier naar een filmpje van het bezoek van de Kennedyschool bij de stadstocht van 2011 om een indruk te krijgen van de jaarlijkse stadstocht, waaraan maar liefst 30 tot 40 klassen meedoen.

Educatie_stadstocht2013_mevr. jurgens (jpg)


Terug
Naar boven