NIEUWS
DIGITALE SCHEURKALENDER OSS GELANCEERD
voor het onderwijs van Stadsarchief en Museum

Nieuws_Screenshot kalender_thema's_LR (jpg)


Op maandag 20 maart is tijdens de onderwijsbijeenkomst van OKVO (Osse Kunstinstellingen voor het Onderwijs) in Museum Jan Cunen de Digitale Scheurkalender ‘Welkom in Oss’ gelanceerd. Deze online kalender, gemaakt door Museum Jan Cunen en Stadsarchief Oss, gaat over kunst en erfgoed en is bedoeld voor groep 6 tot en met 8 van scholen in de gemeente Oss.

Nieuws_Presentatie_scheurkalender_IMG-20230320-WA0073 (jpg)

Janneke van Wolfswinkel, educator bij Museum Jan Cunen: “Je kunt de scheurkalender zien als een cultuursnack. Docenten kunnen met deze kalender snel met hun klas aan slag met erfgoed en kunst.” De Digitale Scheurkalender is een gratis online tool, die docenten eenvoudig kunnen gebruiken op het digitale schoolbord. Het zijn kant-en-klare lesactiviteiten die geen extra voorbereiding vragen. Het concept is bedacht door het Kröller-Müller Museum. Zij wonnen er in 2019 een internationale prijs voor museumeducatie mee. In coronatijd is door Museum Jan Cunen en Stadsarchief volop gewerkt aan een Osse variant. Deze is getest en aangepast en afgelopen maandag gepresenteerd aan het onderwijs. Martine Eerelman, erfgoedspecialist bij Stadsarchief Oss: “We hebben gezamenlijk 12 interessante lokale thema’s bedacht, zoals Romeinen in de regio, industrie in Oss, oorlog, religie, verzamelen en archeologie. We hebben over veel van deze thema’s ook uitgebreide projecten voor het onderwijs, maar we horen regelmatig dat docenten ook op zoek zijn naar mogelijkheden om kort in de klas met kunst en cultuur bezig te zijn, zonder dat ze eerst hele handleidingen hoeven te lezen. Deze online kalender is een mooie aanvulling op al bestaand educatief materiaal.”

De kalender staat online op: digitalescheurkalender.com
Inloggen kan met het wachtwoord: Oss

De Digitale Scheurkalender ‘Welkom in Oss’ is ontwikkeld door Museum Jan Cunen en Stadsarchief Oss en is mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Fonds. 


Terug
Naar boven