NIEUWS
SPAARBOEK HISTORISCH OSS
actie samen met Jumbo Oss

Oss-album-gecomprimeerd-01 (jpg)


Op maandag 16 december is in Museum Jan Cunen het plaatjes-spaarboek 'Historisch Oss' gepresenteerd. Marco van Bergen van Jumbo Oss gaf het boek aan maar liefst drie Osse (oud)burgemeesters: Herman Klitsie, Wobine Buijs en Eppo van Veldhuizen (op de foto van links naar rechts). Dit spaarboek is een initiatief van Jumbo Oss, waar wij (en dan met name Jurgen Pigmans) met veel energie en plezier aan hebben meegewerkt.
Eerder waren er al acties van de Jumbo met lokale voetbal- en hockeyplaatjes, maar nu kun je historische foto's uit onze collectie sparen. Ook zonder de stickers is het mooie spaarboek al de moeite waard. Wij zijn heel blij met deze leuke en laagdrempelige manier om de Ossenaren van (nog meer) informatie te voorzien van de rijke Osse geschiedenis.

Nieuws_uitreikingplaatsjesboek_2019 (jpg)

Het boek is door Jumbo in december huis-aan-huis verspreid in de stad Oss. Heeft u er geen gehad of woont u niet in de stad Oss? Dan kunt u bij de klantenservice van een van de drie Jumbo-filialen in Oss een boek af te halen.

Ruilmiddagen
In het Stadsarchief zijn geen boeken of plaatjes te verkrijgen. Wel organiseren we ruilmiddagen om iedereen te helpen een boek vol te krijgen. Deze ruilmiddagen zijn op woensdagmiddag 22 januari, 5 februari en 19 februari, van 13.00 tot 15.00 uur. Ze vinden plaats op de jeugafdeling van de bibliotheek 92e verdieping). Neem een lijstje mee van de nummers die je nog mist en je dubbele plaatjes.
Begin maart komt er een ruilavond in het Osse gemeentehuis en na het eind van de actie (deze loopt tot en met 8 maart) zal de Jumbo nog een grootschalige ruil-bijeenkomst organiseren. Deze data worden binnenkort bekend gemaakt.

Oss-album-gecomprimeerd-06 (jpg)

 


Terug
Naar boven