ACTIVITEITEN > Nu en straks
50 JAAR REDDINGSBRIGADE OSS

Tentoonstelling_50jaarreddingsbrigadeOss_34 (jpg)


In onze tentoonstellingshoek is een nieuwe tentoonstelling te zien: 50 jaar reddingsbrigade Oss. Dit is de eerste activiteit in het jubileumjaar van de reddingsbrigade.

Sinds 1972 kent Oss een reddingsbrigade. Eerder, in de jaren ‘30 en ’40, zijn er al pogingen gedaan om een brigade op te richten, maar deze brigades gingen na enkele jaren ter ziele. De huidige vereniging bestaat dit jaar 50 jaar, heeft ruim 400 leden en is volop actief. De reddingsbrigade Oss wordt ingezet bij zwemlessen en evenementen, bij bewakingsgebieden zoals de Geffense Plas en er wordt hulp geboden in andere delen van Nederland. Bijvoorbeeld aan de kust en in Limburg; in de zomer van 2021 met het hoge water. Bovendien grenst de gemeente Oss aan de noordzijde helemaal aan water: de Maas. Bij hoogwater kan dat behoorlijk gevaarlijk zijn. Zo is de reddingsbrigade ingezet bij Keent in 1995.

In deze kleinschalige tentoonstelling zijn foto’s en voorwerpen te zien die de activiteiten van de reddingsbrigade Oss van de afgelopen 50 jaar in beeld brengen. De tentoonstelling is te zien tot en met 18 juni en is te bezoeken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Oss.


Terug
Naar boven