ACTIVITEITEN > Nu en straks
OPEN MONUMENTENDAG 2020
12-09-2020 / 13-09-2020
anders dan anders

OMD Ravenstein_leerlooierijhuisje (jpg)


Op 12 en 13 september vindt de landelijke Open Monumentendag weer plaats. Maar dit jaar zien deze dagen er wel anders uit door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het wordt grotendeels een gesloten monumentendag. Veel monumenten zijn te kleinschalig om goed 1,5 meter afstand te kunnen houden. Hiernaast worden de meeste monumenten opengesteld door vrijwilligers, die vaak in de risicogroepen vallen. De organisatie wil hen en de bezoekers geen risico laten lopen. Maar er is deze dagen natuurlijk wel op een andere manier aandacht voor al die mooie en interessante monumenten in de gemeente Oss.

Dit is er 12 en 13 september wel te doen!
Er zijn mooie fietsroutes, leuke speurtochten, boekjes met wandelingen, wandelingen door Oss, Lith, Megen en Ravenstein met kleine groepen met een gids. Tuinen worden opengesteld, van het leerlooierijhuisje in Ravenstein en de pastorie in Maren Kessel, er is een boekpresentatie bij de Dr. Hermanslaan in Oss en Museum Jan Cunen is gratis te bezoeken. Er is op zondag een fietstoertocht. En natuurlijk zijn er veel gemeentelijke en rijksmonumenten van buitenaf te bewonderen.

Bekijk hier alvast de digitale folder. Deze is half augustus ook op papier af te halen bij het Stadsarchief, VVV Oss, de vestigingen van de bibliotheek in de gemeente Oss, TIM en TIR.

Fietstourtocht 13 september
Toerclub De Windmolens uit Geffen organiseert op zondag 13 september een gezinsfietstocht in en rond de gemeente Oss. Langs de monumenten, door het groen en langs het water. Deze fietsroute telt naar keuze 40 of 60 km en heeft meerdere mooie pauzeplaatsen. De route gaat onder andere langs Schaijk, Ravenstein en Haren.
De start- en finishplaats is Hotel De Naaldhof, Docfalaan 22 in Oss. Vertrek is mogelijk tussen 10.00 en 12.30 uur, finish uiterlijk om 18.00 uur. Kosten: 4 euro per persoon, ter plekke te betalen. Er zijn traktaties onderweg en er is een bezemwagen en EHBO aanwezig. De tocht wordt verreden met inachtneming van de corona richtlijnen. Kijk voor meer informatie op de website van De Windmolens.

Meer weten?
Kijk voor de meest actuele gegevens op de website Je treft 't in Oss. Daar zijn binnenkort ook leuke korte filmpjes en een digitale monumentenspeurtocht voor kinderen te vinden.


Terug
Naar boven