NIEUWS
HISTORISCHE QUIZ TE LEEN

Sinds 1 januari 2011 is de gemeente Lith samengegaan met de gemeente Oss. De Heemkundekring Maasdorpen in de voormalige gemeente Lith heeft naar aanleiding van deze gemeentelijke herindeling vorig jaar een bijzonder kaart- en kwartetspel gemaakt. Hierop staan feiten en afbeeldingen van de geschiedenis van beide gemeenten en van de plaatsen hierbinnen. Er zijn ruim 9.000 stokken kaarten verkocht.
Rond dit spel zijn tevens 7 succesvolle historische quizavonden georganiseerd. De vragen in het spel gaan over de verschillende kernen binnen de voormalige gemeente Lith, over de nieuwe gemeente Oss en over de stad Oss. Deze quiz is nu voor iedereen beschikbaar.


Quizkist te huur
Om groepen op een speelse manier kennis te laten maken met de lokale en regionale geschiedenis, is deze quiz nu ook te huur. De quizkist bestaat uit een kaart- en kwartetspel en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. De quiz kan gespeeld worden met één van de kaartstokken, zodat de vragen bijvoorbeeld alleen over Lith of over de stad Oss gaan, maar ook de hele gemeente kan erbij betrokken worden. Het is zeer goed bruikbaar voor bijvoorbeeld historische verenigingen, een leuke en leerzame middag of avond van een vereniging of bedrijf of voor de geschiedenisles in het voortgezet onderwijs.

Praktische gegevens
De kosten voor het huren van de quiz zijn € 7,50.
De kist is dan 1 week voor u beschikbaar.
Tevens kan bij de huur van de kist het kaartspel (de doos met 7 stokken kaarten) speciaal met korting worden aangeschaft, voor 21 euro in plaats van 26 euro.
Bij het ophalen van de quizkist wordt door beide partijen een bruikleenformulier ondertekend. Als de kist onvolledig wordt ingeleverd, worden er vervangingskosten in rekening gebracht.
De quiz is (op afspraak) te huur bij:
* Stadsarchief Oss;
* Heemkundekring Maasdorpen in de gemeente Lith, website, mail:  secr.heemkunde.lith@outlook.com en telefoonnummer: 0412-482216Quiz avond1 (jpg)

Foto: Het kaart- en kwartetspel gemaakt door de Heemkundekring Maasdorpen in de voormalige gemeente Lith.


Terug
Naar boven