COLLECTIE > Introductie
COLLECTIEWEBSITE

Via onze collectiewebsite kunt u zoeken in 3 onderdelen van onze collectie. U kunt op de collectiewebsite aanvinken waar u doorheen wilt zoeken.

  • De beeldcollectie: ruim 61.000 gedigitaliseerde beelddragers, zoals foto's, ansichtkaarten en negatieven. Dit onderdeel wordt steeds aangevuld. Bij dit onderdeel van de collectiewebsite kunt u ook een opmerking (annotatie) plaatsen.
  • De catalogus van onze naslagbibliotheek met boeken en diverse tijdschriften, die in te zien zijn in onze publieksruimte. 
  • De gedigitaliseerde kranten. Dit zijn zo'n 477.000 gescande pagina's van de lokale kranten De Stad Oss, Sirene, Dagblad voor Oss en omstreken en Brabants Dagblad. De kranten van 1886 tot 1958 zijn vanaf huis in te zien. De meer recente kranten, vanaf 1959 tot 2014, zijn in verband met auteursrechten alleen in te zien via onze computers in de publiekruimte. De kranten na 2014 zijn niet gescand. Deze bewaren we wel op papier en bovendien heeft het Brabants Dagblad een eigen site waar het nieuws vanaf die tijd op te vinden is. Omdat deze kranten in een depot elders worden bewaard, zijn deze alleen in overleg in te zien. Dit is afhankelijk van de omvang van de vraag (om hoeveel kranten het gaat). Dit duurt tenminste drie openingsdagen. Deze krantencollectie is helaas niet compleet. Er missen maanden en soms hele jaargangen. Hier is te zien over welke kranten we beschikken (pdf-bestand).

Collectie_publiekspcs (jpg)



Terug
Naar boven