INFORMATIE > Openingstijden & route
Wanneer zijn wij geopend?

Het Stadsarchief Oss is een onderdeel van de Bibliotheek Oss. U vindt u ons in de bibliotheek op de begane grond.

Onze adresgegevens zijn:

Bezoekadres: Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 815, 5340 AV Oss
T 0412 842010
informatie@stadsarchiefoss.nl

Openingstijden
Wij zijn geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur (nieuwe openingstijden vanaf 1-1-2019).

Aangepaste tijden rond de feestdagen in 2019/2020:
donderdag 5 december ivm Sinterklaas geopend tot 16.00 uur
dinsdag 24-12 Kerstavond om 16.00 uur gesloten
woensdag 25-12 Eerste Kerstdag gesloten
donderdag 26-12 Tweede Kerstdag gesloten
dinsdag 31-12 oudjaarsavond om 16.00 uur gesloten
woensdag 1-1 nieuwjaarsdag gesloten

Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de bibliotheek, ook terecht op onze publiekscomputers, voor de tentoonstelling en voor het inzien van onze boeken.

Besperkte beschikbaarheid van sommige stukken
Voor sommige stukken en kranten, zoals de huis-aan-huis-bladen Regio Oss en de Sleutel, diverse archieven en de DTB-boeken (voor het doen van stamboomonderzoek), geldt dat deze niet per direct beschikbaar zijn. Deze bewaren wij in verband met ruimtegebrek op een andere locatie. U moet deze stukken daarom 3 openingsdagen (di/wo/do) van te voren aanvragen, via mail of telefoon.
Over het transport van de hoeveelheid kranten/jaargangen overleggen we met u persoonlijk. Dit geldt alleen voor De Sleutel en De Regio Oss. Het Brabants Dagblad en de voorlopers daarvan, zijn namelijk tot en met 2014 gedigitaliseerd en via onze publiekscomputers te bekijken en doorzoeken. Deze zijn niet meer op papier beschikbaar.
Excuses voor het eventuele ongemak.

Route
Openbaar vervoer/lopen/fietsen: Dit is een kleine 10 minuten lopen vanaf het station Oss. U loopt het station uit aan de centrumzijde en ga naar links de Spoorlaan in. Aan het einde steekt u over en gaat u rechts de Molenstraat in. Bij de kruising, met Museum Jan Cunen, gaat u links de De Raadhuislaan in. Deze loopt parallel aan het spoor. Op nummer 10 zit de Bibliotheek. Hierin is het Stadsarchief gevestigd, op de begane grond.

U kunt uw auto betaald parkeren aan de Raadhuislaan (beperkt aantal plaatsen, ook gehandicaptenplaatsen) of op de parkeerplaats achter de bibliotheek of bij het gemeentehuis. De dichtstbijzijde gratis parkeerplaats is bij het Golfslagbad, Euterpelaan 1. Dat is 7 minuten lopen.


Naar boven