STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig lezingen, activiteiten en educatieve projecten.

Wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken, het bekijken van de tentoonstelling en voor de publiekscomputers.

Collectiewebsite

Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een deel van onze beeldcollectie gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: www.stadsarchiefoss.nl/collectie. Of klik op deze link. Hierop staan ruim 13.000 foto's van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie. De oudere kranten, tot 1956, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten (tot en met 2014) staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.

Activiteiten

Tot en met 10 maart is in onze publieksruimte en bij de entree van de bibliotheek de tentoonstelling '55 joar Osse openbare carnaval' te zien. Deze kleinschalige expositie is gemaakt in samenwerking met carnavalsliefhebber en -verzamelaar Piet van Lijssel en de SCVO (Stichting Carnavalsviering Oss). Hierbij geeft Piet van Lijssel een lezing op donderdagavond 21 februari om 19.30 uur. Entree is gratis, aanmelden voor de lezing is verplicht.

Vanwege de grote belangstelling voor de vorige lezing, geeft onderzoekster en oud-archivaris Agnes Lewe een extra lezing over Bergoss op zondagmiddag 24 februari. Entree is gratis, aanmelden is verplicht.


Activiteiten_web_tenst5x11carnaval_1950 prins M Ceulemans in staionrestauratie (jpg)


Naar boven