STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig lezingen, activiteiten en educatieve projecten.

Wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken, het bekijken van de tentoonstelling en voor de publiekscomputers.

Collectiewebsite
Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een flink deel van onze foto's gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: www.stadsarchiefoss.nl/collectie. Of klik op deze link. Recent zijn hierop ruim 13.000 foto's van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie geplaatst. De oudere kranten zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten, vanaf 1959, staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.

Tentoonstelling & activiteiten
In onze publieksruimte is tot en met 5 november de kleinschalige tentoonstelling Geluk te zien. Dit is een onderdeel van de activiteiten in de Maand van de Geschiedenis. In deze maand zijn er allerlei historische activiteiten in Oss. Van 12 tot en met 21 oktober is in het centrum van Oss, in het oude pand van het Stadsarchief, een pop-up Erfgoedhuis te bezoeken. Dit is een samenwerking van de gemeente Oss, het Stadsarchief, Museum Jan Cunen, Werkplaats Stadshart Oss en diverse historische en archeologische verenigingen.
Op zondag 22 oktober is er in de Groene Engel een gezamenlijke middag over het Brabantse boerenleven van vroeger. Met de documentaire Boer Peer en een lezing van Sjaak van Dorst. Op dinsdagavond 31 oktober geeft Marie-Thérèse ter Haar in de Bibliotheek Oss de lezing over Rusland 'Zijn zij nou gek of zijn wij het?'


Activiteiten_kerkje_Oss_Walplein_BCC0001 (jpg)


Naar boven