STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig lezingen, activiteiten en educatieve projecten.

Wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken, het bekijken van de tentoonstelling en voor de publiekscomputers.

Collectiewebsite
Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een flink deel van onze foto's gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: www.stadsarchiefoss.nl/collectie. Of klik op deze link. Recent zijn hierop ruim 13.000 foto's van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie geplaatst. De oudere kranten, tot 1956, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.

Tentoonstelling & activiteiten

In de herfstvakantie, van 15 tot en met 18 oktober, organiseren de culturele instellingen in Oss gezamenlijk een leuk programma met workshops, films en voorstellingen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kijk hier voor het totale aanbod.

Tot en met 4 november is de tentoonstelling Kroegen en bier in Oss te zien. Hierbij is voor 5 euro de publicatie te koop: 'Tappen en Slijten door de eeuwen heen' van Frans van de Vorst. Als wij gesloten zijn, kunt u het boekje kopen aan de balie van de Bibliotheek.


01. Hotel Luijk (BFV0223)_verkleind (jpg)


Naar boven