STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig lezingen, activiteiten en educatieve projecten.

Wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken, het bekijken van de tentoonstelling en voor de publiekscomputers.

Collectiewebsite
Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een flink deel van onze foto's gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: www.stadsarchiefoss.nl/collectie. Of klik op deze link. Recent zijn hierop ruim 13.000 foto's van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie geplaatst. De oudere kranten, tot 1956, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.

Tentoonstelling & activiteiten

Tot en met 18 augustus is in onze publieksruimte een kleinschalige tentoonstelling te zien: '100 jaar hart voor onderwijs. Van Mavo Sint Jan tot Hooghuis Stadion'. Hier is ook een jubileumboek bij te koop voor 15 euro, samengesteld door Alphons Bakker. Vanaf 21 augustus is een nieuwe tentoonstelling te zien: Kroegen en bier in Oss. Vanaf 24 augustus is de bijbehorende publicatie 'Tappen en Slijten door de eeuwen heen' van Frans van der Vorst te koop.
Op 8 en 9 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. U kunt vanaf 14 augustus plaatsen reserveren voor de busexcursie. Kijk hier voor meer informatie.


activiteiten_website_tentst_100jaar_mavostJan_H229 (jpg)

Mavo Sint Jan aan de Koornstraat in Oss in 1948


Naar boven