STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig lezingen, activiteiten en educatieve projecten.

Wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken, het bekijken van de tentoonstelling en voor de publiekscomputers.
op 5 december zijn we tot 16.00 uur geopend in verband met Sinterklaasavond.

Collectiewebsite
Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een flink deel van onze foto's gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: www.stadsarchiefoss.nl/collectie. Of klik op deze link. Recent zijn hierop ruim 13.000 foto's van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie geplaatst. De oudere kranten, tot 1956, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.

Tentoonstelling & activiteiten
In onze publieksruimte is de kleinschalige tentoonstelling Geluk te zien, met gedichten van Osse dichters.
Vanaf 10 november is het nieuwe fotoboek 'Geboren fotograaf - Oss en de wijde wereld door de ogen van Leo van den Bergh (1912-2009)' te koop. Ook is recent een nieuw fotoboek(je) te koop met werk van persfotograaf Daan Scholte uit onze collectie, samengesteld door Marja van Trier: 65+ Eftelinguitje voor een oudje.


Activiteiten_LBN060410_LeovandenBergh_collStadsarchiefOss (jpg)


Naar boven