ACTIVITEITEN > Nu en straks
BERGOSS OVER DE VLOER
29-01-2019 / 29-01-2019
lezing van Agnes Lewe

Act_patroontekBergoss_20.3 (jpg)


Op dinsdagavond 29 januari geeft Agnes Lewe, auteur van het Bergoss-boek, in het Stadsarchief een lezing over de geschiedenis van de Osse tapijtfabriek Bergoss en over de familie Van den Bergh. Aanvang: 19.30 uur. Entree is gratis, wel even aanmelden via: informatie@ stadsarchiefoss.nl of T 0412 842010.

Deze lezing is gebaseerd op het boek 'Bergoss over de vloer. De geschiedenis van de NV Gebroeders van den Bergh 1856 - 1982' dat vanaf 14 december te koop is. Agnes Lewe, archivaris van het Stadsarchief Oss, heeft uitgebreid onderzoek gedaan in de bedrijfsarchieven van Bergoss, die opgeslagen liggen bij het Brabants Historisch Informatiecentrum in 's-Hertogenbosch. Aan de hand hiervan heeft zij dit boek over het bedrijf en de familie Van den Bergh geschreven, rijk geïllustreerd met foto's uit de collectie van het Stadsarchief Oss. Dit is een coproductie van het Stadsarchief Oss en Iris Uitgeverij uit Berghem.

In het Stadsarchief Oss is tot en met zondag 10 februari 2019 ook nog de kleinschalige tentoonstelling 'Bergoss - werken bij de "wattenjood" ' te zien. Met foto's uit de collectie van het Stadsarchief en door middel van voorwerpen en documenten uit de collectie van Museum Jan Cunen en het Brabants Historisch Informatiecentrum wordt de geschiedenis van dit bekende Osse bedrijf getoond.


Terug
Naar boven