ACTIVITEITEN > Nu en straks
OPEN MONUMENTENDAG 2018
08-09-2018 / 09-09-2018
8 en 9 september

OMD DEURSEN St. Rochuskapel (jpg)


Op zaterdag 8 en zondag 9 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. In de gemeente Oss doen ruim 40 monumenten mee. Er zijn allerlei activiteiten, waaronder de inmiddels bekende busexcursies. Ook wordt er door TC De Windmolens en Bike plus op zondag 9 september een fietroute georganiseerd.

In de folder, hier in te zien als pdf-bestand, staat alle informatie. Deze folder is half augustus op te halen bij het Stadsarchief, de VVV, het TIM, het TIR, de gemeente Oss, bibliotheken in de gemeente Oss en de deelnemende monumenten.

OMD Ravenstein_leerlooierijhuisje (jpg)

Busexcursie: ontdek de monumenten in de gemeente Oss

Op zaterdag 8 en zondag 9 september rijdt om 10.00 uur en 13.30 uur een excursiebus langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. In de bus is een gids aanwezig die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. Er wordt onderweg op één of twee plekken een stop gemaakt. Hier wordt een rondleiding door een of meerdere monumenten gegeven en/of een wandeling gemaakt. Ook de route zelf, door het mooie landelijke gebied van de gemeente Oss, is zeker de moeite waard.

De busexcursie op zaterdagochtend 8 september om 10.00 uur gaat naar de Maria Magdalenakerk in Geffen en de voormalige pastorie in Maren-Kessel.

De busexcursie op zaterdagmiddag 8 september om 13.30 uur gaat bestaat uit een middagje Megen. In deze vestingplaats wordt een stadswandeling gemaakt en de kloostertuin Hof van Lof bezocht. Bij deze excursie moet vrij veel gelopen worden.

De busexcursie op zondagochtend 9 september om 10.00 uur gaat naar Ravenstein. Hier wordt het oude raadhuis bezocht, waar het TIR in is gevestigd. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het leerlooierijhuisje en de smederij Verhoeven in Ravenstein. Bij deze excursie moet vrij veel gelopen worden.

De busexcursie op zondagmiddag 9 september om 13.30 uur gaat naar het Erfgoedlokaal Haren en de Oude Pastorie in Macharen.

Praktische punten

  • Het start- en eindpunt van de bussen is de parkeerplaats achter het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.
  • Deelname aan de busexcursie is gratis.
  • Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit kan telefonisch, aan de balie of via de mail vanaf dinsdag 14 augustus bij het Stadsarchief, Raadhuislaan 10 (in de Bibliotheek Oss) in Oss, informatie@stadsarchiefoss.nl, T: 0412 - 842010. Het Stadsarchief is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdig reserveren wordt aanbevolen. Vol = vol.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering maar voor één van de bustochten gereserveerd worden.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering voor maximaal 4 personen gereserveerd worden.
  • Graag bij verhindering tijdig afmelden, zodat iemand anders uw plaats kan innemen.
  • Als u slecht ter been bent; informeer dan naar de meest geschikte busexcursie.
  • De excursies duren ongeveer 3 uur.
  • Voor koffie/thee wordt onderweg gezorgd.

 


Terug
Naar boven