ACTIVITEITEN > Nu en straks
OPEN MONUMENTENDAG 2019
14-09-2019 / 15-09-2019
14 en 15 september

OMD LITHOIJEN Raadhuis (jpg)


Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. In de gemeente Oss doen ruim 50 monumenten mee. Er zijn allerlei activiteiten, waaronder de inmiddels bekende busexcursies. Ook wordt er door TC De Windmolens en Bike plus op zondag 15 september een fietstourtocht van 40 en 60 km georganiseerd.

Half augustus is de brochure op papier beschikbaar. Hier is hij al digitaal te bekijken.

OMD Ravenstein_leerlooierijhuisje (jpg)

Busexcursie: ontdek de monumenten in de gemeente Oss

U kunt vanaf 20 augustus voor de busexcursie reserveren. Er zijn dit jaar 2 busexcursies.

Op zaterdag 14 september rijdt om 10.00 uur en 13.30 uur een excursiebus langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. In de bus is een gids aanwezig die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. Er wordt onderweg op één of twee plekken een stop gemaakt. Hier wordt een rondleiding door een of meerdere monumenten gegeven en/of een wandeling gemaakt. Ook de route zelf, door het mooie landelijke gebied van de gemeente Oss, is zeker de moeite waard.

De busexcursie op zaterdagochtend 14 september om 10.00 uur gaat naar de Maria Magdalenakerk in Geffen en de voormalige pastorie in Maren-Kessel.

De busexcursie op zaterdagmiddag 15 september om 13.30 uur gaat bestaat uit een middagje Lith. Hier wordt de museumboot bezocht en een wandeling gemakt over de typische Lithse paden. Bij deze excursie moet vrij veel gelopen worden.

Praktische punten

  • Het start- en eindpunt van de bussen is de parkeerplaats achter het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.
  • Deelname aan de busexcursie is gratis.
  • Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit kan telefonisch, aan de balie of via de mail vanaf dinsdag 20 augustus bij het Stadsarchief, Raadhuislaan 10 (in de Bibliotheek Oss) in Oss, informatie@stadsarchiefoss.nl, T: 0412 - 842010. Het Stadsarchief is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdig reserveren wordt aanbevolen. Vol = vol.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering maar voor één van de bustochten gereserveerd worden.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering voor maximaal 4 personen gereserveerd worden.
  • Graag bij verhindering tijdig afmelden, zodat iemand anders uw plaats kan innemen.
  • Als u slecht ter been bent; informeer dan naar de meest geschikte busexcursie.
  • De excursies duren ongeveer 3 uur.
  • Voor koffie/thee wordt onderweg gezorgd.

Terug
Naar boven