ACTIVITEITEN > Nu en straks
WORKSHOP ARCHEOLOGIE VOOR KINDEREN
10-04-2019 / 10-04-2019
Serie Columbus - hoe word ik archeoloog?

Activiteiten_Archeologiedag_OpgravingOss_mei2017_Horzak_DSC_1605 (jpg)


Op woensdagmiddag 10 april is er om 15.00 uur in het Stadsarchief een workshop Archeologie voor kinderen. Dit is onderdeel van Columbus, een serie workshops en cursussen voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot 12 jaar. De kosten zijn 7,50 euro per persoon. Aanmelden is verplicht, dit kan bij de Volksuniversiteit Oss (of via T 0412-638060).

Educatie PO Leskist ijzertijd (jpg)

Het zwaard van Oss

Oss staat bekend om de vele bijzondere archeologische vondsten, zoals het kromgebogen zwaard uit de ijzertijd, dat bij het Vorstengraf gevonden is. Ook wordt er al jarenlang uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan hier in de regio. Een goede plek dus om een workshop archeologie te volgen. De archeologe van bureau Archeoles vertelt eerst wat archeologie precies inhoudt. Wat doen archeologen de hele dag? Wat vinden ze? Hoe oud is dat materiaal en hoe weet je dat? Dat soort vragen komen allemaal aan bod. Ze laat hierbij ook allerlei oude voorwerpen zien. En er is natuurlijk alle ruimte om veel vragen te stellen. Ook wordt er 'bottenbingo' gespeeld. Daarna gaan de kinderen zelf aan het werk: ze allemaal naar huis met een zelfgemaakte kleitablet. De workshop duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Columbus
Bibliotheek Oss Uden en Veghel, Stadsarchief Oss en de Volksuniversiteit Oss werken samen bij Columbus. Dit is de naam van een serie workshops en cursussen voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 12 jaar over de meest uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen zijn onder meer Frans op vakantie, CSI, Leren leren. Ook in Uden en Veghel zijn workshops archeologie.


Terug
Naar boven