ACTIVITEITEN > Nu en straks
NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN
12-10-2017 / 15-10-2017
12, 13, 14, 15 oktober in Oss

Activiteiten_Archeologiedag_banner2017 (jpg)


Samen met de gemeente en diverse andere partners organiseert het Stadsarchief van 12 tot en met 21 oktober een tijdelijk Erfgoedhuis in het centrum van Oss. In de Werkplaats Stadshart Oss, op de oude plek van het archief, zijn historische tentoonstellingen en films te zien, er zijn kinderactiviteiten en de historische en archeologische verenigingen uit de gemeente presenteren zich.

Archeologische activiteiten
Op 13, 14 en 15 oktober zijn er archeologen aanwezig in het Erfgoedhuis. U kunt uw vondst meenemen, zodat zij deze kunnen onderzoeken. Ook zijn er films te zien die het archeologische erfgoed in de gemeente Oss in beeld brengen, gemaakt met een drone.

Op donderdagavond 12 oktober geeft gemeente-archeoloog Richard Jansen om 19.30 uur in het pop-up Erfgoedhuis aan de Peperstraat 12 in Oss een lezing over Vorstengraven in Oss. Entree is gratis, aanmelden bij het Stadsarchief.

Activiteiten_Archeologiedag_OpgravingOss_mei2017_Horzak_DSC_1605(1) (jpg)

Op zaterdag 14 oktober organiseert ADC ArcheoProjecten een open dag bij hun archeologische opgraving aan de Koornstraat in Oss (naast Hospice Oase). In dit gebied zijn al eerder opgravingen uitgevoerd, waarbij veel bijzondere vondsten uit diverse perioden zijn gedaan. Hierbij werd in een van de gedempte waterputten onder andere een complete kruik uit de veertiende eeuw gevonden.
Tussen het Erfgoedhuis en deze opgraving rijdt een gratis pendeltreintje. Ook leuk voor kinderen.

Activiteiten_archeologiedag_kruik_Oss_2017_fotoADC (jpg)

Foto: ADC ArcheoProjecten


Terug
Naar boven