ACTIVITEITEN > Nu en straks
TENTOONSTELLING GELUK
03-10-2017 / 14-01-2018
met Osse gedichten

Activiteiten_Tentoonstelling_Geluk_DaanScholte (jpg)


Oktober was de landelijke Maand van de Geschiedenis, dit jaar met als thema 'Geluk'. Het Stadsarchief heeft in de omvangrijke foto- en krantencollectie gezocht naar geluksmomenten en daar een kleinschalige tentoonstelling van gemaakt. Deze tentoonstelling is van 3 oktober tot en met 14 januari te zien.

Wat is geluk?
Geluk bestaat in vele vormen. Er zijn klassieke geluksmomenten op beeld vastgelegd, zoals een bruiloft, geboorte of doop. We tonen ook andere beelden die volgens ons geluk uitstralen. Het geluk van samen zwieren op het ijs, van lekker buiten spelen, van een sportieve overwinning. Het merendeel van deze foto's is gemaakt door Osse fotografen: Leo van den Bergh, Daan Scholte, Paul van der Werff, Ruud Rogier en Chris Perreijn.

Geluksgedichten en gratis boekje
Vanaf half oktober zijn aan diverse van deze geluksfoto's gedichten toegevoegd, geschreven door leden van de Osse Dichtersbent en andere Osse dichters. Deze gedichten en de geluksfoto's zijn opgenomen in een fraai tentoonstellingsboekje. Deze is gratis verkrijgbaar aan de balie van het Stadsarchief, zo lang de voorraad strekt.

Activiteiten_tentoonstelling_Geluk (jpg)

Beeldcollectie
Het Stadsarchief Oss heeft een omvangrijke beeldcollectie. Hierin zijn ongeveer 500.000 foto's, negatieven en ansichtkaarten opgeslagen. Een groot deel hiervan is gemaakt door (pers)fotografen die in Oss hebben gewoond of gewerkt. Deze collectie wordt stap voor stap gedigitaliseerd en beschreven. Hiervoor hebben we hulp van ruim tien vrijwilligers. Op deze manier komen er steeds meer beelden via internet beschikbaar, op onze collectiewebsite, zodat iedereen van dit mooie materiaal kan genieten. Met deze kleine greep uit een zeer uitgebreide collectie laten we u zien hoeveel geluk er uit een beeld kan stralen.


Terug
Naar boven