ACTIVITEITEN > Nu en straks
OPEN MONUMENTENDAG 2017
09-09-2017 / 10-09-2017
9 en 10 september

OMD 2009 Leerlooiershuisje (jpg)


Op zaterdag 9 en zondag 10 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. Ruim 40 monumenten in de gemeente Oss doen hieraan mee en stellen hun deuren gratis open. Ook zijn er op veel plaatsen extra activiteiten, zoals stads- en dorpswandelingen, kerktorenbeklimmingen, rondleidingen, live muziek, tentoonstellingen.
Hier
kunt u de folder bekijken
met alle deelnemers en het volledige programma (pdf-bestand). Deze folder is vanaf circa 19 augustus af te halen bij het Stadsarchief, de VVV, het TIR en TIM en veel van de deelnemende monumenten.
Vanaf 15 augustus kunt u bij het Stadsarchief reserveren voor de busexcursies.

Busexcursies

OMD_MarenKessel_pastorie_SDermijn (jpg)

Op zaterdag 9 en zondag 10 september rijdt om 10.00 uur en 13.30 uur een excursiebus langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. In de bus is een gids aanwezig die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. Er wordt onderweg bij één of twee monumenten een stop gemaakt. Hier wordt een rondleiding door het monument gegeven of een stadswandeling gemaakt. Ook de route zelf, door het mooie landelijke gebied van de gemeente Oss, is zeker de moeite waard.

De busexcursie op zaterdag 9 september om 10.00 uur gaat naar de voormalige pastorie in Maren-Kessel, nu in gebruik als woning. Hier is een uitgebreid programma met een rondleiding door de tuin, bezichtiging van het monument, koffie en thee en een optreden met muziek en poëzie. Op de terugweg is er gelegenheid om uit te stappen bij de Grote Kerk in Oss.

De busexcursie op zaterdag 9 september om 13.30 uur gaat naar Ravenstein, waar een stadswandeling gemaakt wordt. Daarna volgt een bezoek aan museumboot de Schokker in Lith.

De busexcursie op zondag 10 september om 10.00 uur start met een bezoek aan het Leerlooierijhuisje in Ravenstein. Daarna volgt een bezoek aan het Erfgoedlokaal Ons Dorp in Haren.

De busexcursie op zondag 10 september om 13.30 uur start met een bezoek aan de Sint Sebastianuskerk in Herpen. Daarna volgt een bezoek aan Megen met een stadswandeling.

Praktische punten busexcursie

  • Deelname aan de busexcursie is gratis.
  • Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit kan telefonisch, aan de balie of via de mail vanaf dinsdag 15 augustus bij het Stadsarchief, Raadhuislaan 10 (in de Bibliotheek Oss) in Oss, informatie@stadsarchiefoss.nl, T: 0412 - 842010. Het Stadsarchief is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdig reserveren wordt aanbevolen. Vol = vol.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering maar voor één van de bustochten gereserveerd worden.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering voor maximaal 4 personen gereserveerd worden.
  • Graag bij verhindering tijdig afmelden, zodat iemand anders uw plaats kan innemen.
  • Als u slecht ter been bent; informeer dan naar de meest geschikte busexcursie.
  • Het start- en eindpunt van de bussen is de parkeerplaats achter het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.
  • De excursies duren ongeveer 3 uur.
  • Voor koffie/thee wordt onderweg gezorgd.

Terug
Naar boven